X
 12.06.2017 Живот

Правилата на Англичаните

Постојат неколку непишани правила за Англија, кои Англичаните не ги кажуваат и нема да ви ги кажат кога ќе ги прекршите. Најверојатно, само ќе ги превртат очите.

За среќа, корисниците на „Reddit“ направиле листа од 9-те правила кои треба да ги знаете ако одите во посета на оваа земја.

1. Внимавајте на чуварите

2. Вашите џебови нека бидат празни

3. Почитувајте ги колоните и редиците

4. Не го имитирајте шефот на државата

5. Не ризикувајте премногу

6. Не заборавајте да се наведнете

7. Едноставно не обрнувајте внимание на акцентот и не се обидувајте да го копирате

8. Внимавајте што облекувате

9. Секогаш бидете подготвени


Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот