X
 12.12.2018 Живот

На мобилен децата може да учат математика со веселата фарма на програмерот Никола Димев

Мобилниот телефон може да се користи за учење. Учењето математика, пак, може да биде весело, забавно со негова помош. Инспириран од најмалиот член на семејството, синот Ведран, програмерот и дизајнер Никола Димев ја создал апликацијата „Весела математика за прво одделение“. Така, кога децата го користат телефонот, може да вежбаат броење до 10, поголемо, помало, еднакви, парни и непарни броеви, собирање и одземање...

Прочитајте повеќе на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот