X
 28.02.2020 Живот

Бидете истрајни и обидете се лутината на детето да ја пренасочите во игра

Моето дете нема интерес за тоа што му се кажува и повеќе сака само да игра. Велат дека е едно од проблематичните деца во градинка. Има 3 години и 4 месеци. Се лути кога ќе му земат играчка, мава со играчки и ги гребе сите околу него. Сам се заигрува додека не го налути некој. Навистина не знам како да му помогнам да се смири. Зборуваме секој ден, да не се тепа и да игра со деца. Дали е фаза или моето дете едноставно е такво и нешто го поттикнува тоа однесување.

Ова е читателско прашање упатено до психолозите и психотерапевтите, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Наташа Маџевска, прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот