X
 12.12.2022 Живот

Александар Трајковски и Лаура Папранику-Бејтула добитници на наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Публицистот Александар Трајковски е добитник на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за оваа година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Македонија.

За остварување во областа на новинарството, државната награда ја доби Лаура Папранику-Бејтула.

Одлуката ја донесе Одборот за доделување на наградата на седницата одржана на 24 ноември, врз основа на членовите 1, 2, 7, 12, 16, 17 и 18 од Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди.

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 21 декември во свечената сала на Собранието.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот