X
 13.07.2018 Живот

Пубертет кај момчиња. Како да го препознаете? Разговор со психолог Мирјана Јовановска-Стојановска

Одеднаш послушното „дете“ се претвора во бунтовен млад човек кој им пркоси на притисоците од средината и воспитувањето на родителите, кои се обидуваат да го модифицираат и да го стават во некоја рамка

Храна полна со хормони и најразлични други хемикалии, начинот на живеење и функционирање на модерното општество, достапноста на информации преку интернет и мас-медиумите го менуваат однесувањето и функционирањето на младите, но и на семејството. Сево ова е причина што децата порано влегуваат во пубертет, вели за Деца.мк Мирјана Јовановска-Стојановска, дипломиран психолог и психотерапевт.

Прочитајте ја во целост информацијата на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот