X
 13.08.2020 Образование

Градинки ги разлутија родителите, им бараат да потпишат изјави дека не се принудени да ги носат децата

„Не сум приморан да го носам детето во детска градинка и решението да го носам е во целост лично мое“. Оваа реченица од изјавата што ги пречека родителите во градинките многу ги разлути. Тие деновиве при запишувањето на децата во градинките добија лист за изјава со 17 потточки. Дел од потточките ги наведуваат родителите да потпишат дека не се приморани да ги носат децата во градинка, дека решението е во целост нивно, дека ќе им ја проверуваат температурата на децата, дека градинката не им обезбедува гаранција дека нема да бидат заразени и уште многу други работи...
Родителите бурно реагираат на овој потег на градинки.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование