X
 14.03.2017 Култура

„Живееме во свет во кој филозофијата е заменета со политика“

„Ми се чини, со години или премногу долго, политиката е загрижена за левата и десната страна, наместо за погрешното и правилното“ - Ричард Армор

„Политичарите и пелените треба често да се менуваат; и двете поради истата причина“ - Хозе Мариа де Еса де Кеирош

„Никогаш не гласам за некого, секогаш гласам против“ - В.С.Филдс

„Живееме во свет во кој филозофијата е заменета со политика“ - Мартин Л.Грос

„Сите би сакале да гласаме за најдобриот човек, но тој никогаш не е кандидат“ - Кин Хабард

„Оние кои се премногу паметни за да влезат во политичките води се казнети со тоа што се водени од оние кои се поглупави“ - Платон

„Политичарите се исти насекаде. Ветуваат дека ќе изградат мост дури и онаму каде што нема вода“ - Никита Хрушчов

„Кога бев мал ми беше кажано дека секој може да стане претседател; почнувам да верувам во тоа“ - Клеренс Дароу

„Вистината не ја определува мнозинството гласови“ - Даг Гвин

„Политиката е уметноста која бара неволја, ја наоѓа без разлика дали постои или не, ја дијагностицира неправилно и користи погрешен лек“ - Ернест Бен

Политичарите се луѓе кои, кога ќе видат светло на крајот од тунелот, излегуваат и купуваат повеќе тунел“ - Џон Квинтон

„Не гласајте - тоа ги охрабрува“ - Били Коноли

„Најтешкото нешто за било која политичка кампања е како да се победи без да се докаже дека си недостоен за победа“ - Адлаи Стивенсон

„Наместо на политичарот да му ги дадеш клучевите од градот, подобро би било да ја промениш бравата“ - Даг Ларсон

„Причината поради која има помалку женски политичари е тоа што е премногу малтретирање да се стави шминка на две лица“ - Марин Марфи

„Политиката е војна без крвопролевање, додека војната е политика со крвопролевање“ - Мао Це Тунг

„Лошите политичари се избрани од добри граѓани кои не гласаат“ - Џорџ Џин Нејтан

„Проблемот со политичките шеги е што тие се избрани“ - Хенри Кејт

„Дали некогаш имате чувство дека единствената причина поради која имаме избори е да откриеме дали анкетите беа точни?“ - Роберт Орбен
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура