X
 09.01.2015 Технологија

Одличното и страшното кај компјутерите способни за учење


Што се случува кога учиме компјутер како да учи самиот? Технологот Џереми Хауард ги споделува најновите напредоци во оваа област. Имено, техниката може да ни даде компјутери кои учат кинески, препознаваат предмети итн. Која е лошата страна на овој напредок?Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија