X
 25.01.2015 Наука

Годината која му го променила животот на Ајнштајн


Со почетокот на 1905 година, Алберт Ајнштајн се соочувал со животот како „пропаднат“ научник. Но, во слендите 12 месеци, тој ќе објави четири неверојатни истражувања на различни теми кои подоцна ќе го променат нашето разбирање на универзумот. Лари Лагерстром ја анализира оваа продуктивна година во животот на Ајнштајн.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука