X
 02.02.2015 Наука

Најважните молекули во човековото тело


Во нашите тела постојано се одвиваат многу комплицирани процеси, а многу од нив се одвиваат од страна на неверојатно моќни молекули. Звучи неверојатно, но само пет молекули се одговорни за вашето движење, дишење, живеење.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука