X
 25.03.2015 Наука

Ги знаете сите хемиски елементи кои не завршуваат на "ум"?

 
Калциум, бариум, магнезиум, полониум, титаниум... Ги има многу такви кои завршуваат на „ум“, не мислите? Ги знаете оние поуникатните? Дали умеете да ги наброите сите?

Тестот е на англиски јазик, бидете внимателни.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука