X
 09.11.2016 Живот

Периодниот систем на елементи во реалниот живот

Кога се изучува периодниот систем лесно е да се сфати како се користи кислородот, јаглеродот или натриумот во реалниот живот, но не важи истото и за елементите како што се ванадиум или полониум.

периоден систем


Кејт Еневолдсен креира интерактивен периоден систем кој прикажува како се користат помалку познатите елементи во секојдневието. Секој елемент е прикажан графички како се користи, а има и кус опис и други корисни информации, како атомска маса, својства и симбол.

Ако сте љубител на науката, шемата на Еневолдсен е вредна да се погледне.

ЛИНК ДО ПЕРИОДНИОТ СИСТЕМ НА ЕЛЕМЕНТИ 
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот