X
 14.04.2015 Образование

Бесплатни онлајн-извори за учење италијански јазик

Учењето странски јазици станува тренд во целиот свет. Луѓето се' почесто патуваат, а со тоа добиваат и желба за учење на јазиците кои се зборуваат во земјите кои ги посетуваат. Сигурно сакате да патувате во Италија. Зошто да не научите барем дел од јазикот?


Talk Italian“ - интересен вовед во италијанскиот јазик.

Duolingo Italian“ - популарната платформа за учење јазици го нуди и италијанскиот.

Вовед во италијанскиот јазик од Министерството за надворешни работи - учебници, водичи, белешки и аудио лекции за учење на јазикот.

Брз курс по италијански јазик од Министерството за надворешни работи - 30 аудио лекции и учебник ќе ви помогнат во учењето и вежбањето.

Програмски курс по италијански јазик на Министерството за надворешни работи - уште аудио лекции и учебници за усовршување на јазикот.

LearnItalianPod.com“ - серија од лекции по италијански јазик со која брзо ќе го научите јазикот.

Let’s Speak Italian“ - одлична колекција од кратки лекции за брзо учење.

MyDailyPhrase.com“ - учете го италијанскиот чекор по чекор во период од 20 недели.

Speak Italian with Your Mouth Full“ - Паола Ребусо користи готвење за да им помогне на нејзините ученици да научат да зборуваат на италијански.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование