X
 28.04.2015 Образование

Тоа е вистинско пријателство!

Секој ден во текот на последните три години, Сие Су (18) го носи својот соученик на училиште на својот грб. Неговиот пријател, Џан Чи страда од мускуларна дистрофија, болест со која се добива слабост во мускулите и потенцијално го скратува животот.


Чи има 19 години. Наскоро, двајцата пријатели ќе бидат разделени бидејќи ќе одат на различни факултети и оттогаш, Чи ќе биде оставен сам на себе.

Засега, Су излегува со својот пријател најмалку десетина пати во денот, 200 дена годишно. Нивната поврзаност не е само пријателска. Двајцата се најдобри ученици во нивниот клас.

На крајот излегува дека навистина сè се може кога се сака.
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование