X
 27.05.2015 Култура

Бруталната вистина за третманот на работниците во Катар

Некои велат дека вака изгледа модерното ропство. Имаат причина за тој заклучок со оглед на тоа што стотици умираат и се повредуваат работејќи на стадионите за Светското провенство во Катар. Зошто големите спонзори молчат?


Секој втор ден умира работник во Катар.


Поголемиот дел од работниците се странски државјани.


Работниците сè уште чекаат зголемување на платите.


Кампањата претставува анти-реклама за спонзорите кои молчат на сето ова.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура