X
 08.09.2015 Образование

Новите градби во студентскиот дом "Стив Наумов" подготвени за студентите

Студентскиот дом „Стив Наумов“ во Скопје годинава доби нови бараки во непосредна близина на постоечките згради. Се работи за инвестиција вредна 103 милиони денари.

Изградбата на бараките заврши во јуни годинава, а сега тие веќе се подготвени за примање на 140 студенти.

Меѓу другото, новите 8 павиљони имаат соби со пристап за хендикепирани лица, а на самите објекти има колектори.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование