X
 04.09.2018 Образование

Објавени се резултатите од конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови

Ве известуваме дека се објавени резултатите од конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2018/2019 година за градот Скопје.

По објавување на списоците, студентите имаат право на приговор во рок од 5 дена кој се поднесува во архивата на Министерството за образование и наука - со назнака до Комисијата за студентски домови за градот Скопје.

1. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во Гоце Делчев – Скопје

1.1 Список на примени кандидати од повисоките години кои аплицирале во Гоце Делчев – Скопје, но поради ограничен број на места, примени се во други домови во Скопје

2. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во Кузман Јосифовски Питу – Скопје

3. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во Стив Наумов 1 и 2 – Скопје

4. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во Стив Наумов 3-та зграда – Скопје

5. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во Стив Наумов нови бараки – Скопје

5.1. Список на примени кандидати од повисоките години кои аплицирале во Стив Наумов нови бараки – Скопје, но поради ограничен број на места, примени се во други домови во Скопје

6. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во ДСД Пелагонија – Скопје

7. Список на примени кандидати од повисоките години кои ќе бидат сместени во ДСД „Томе Стефановски Сениќ – Скопје

8. Список на одбиени кандидати од повисоките години кои аплицирале за сместување во студентските домови на територијата на град Скопје

Списоците се преземени од сајтот на Министерството за образование и наука

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование