X
 18.09.2015 Култура

Што се крие во телефоните на бегалците?


За луѓето кои тргнале кон западна Европа со малку пари и основни работи, мобилниот телефон е единствена врска со семејството и алатка за помош со која се снаоѓаат во непознатите градови во кои се ноаѓаат.

Хрватскиот и словенскиот телеком на бегалците им будат бесплатни телефонски и интернет-картички. Списанието „Vice“ замоли повеќе бегалци да им ги раскажат приказните кои се кријат позади позадините на нивните телефони.

ПОГЛЕДНЕТЕ во ГАЛЕРИЈАТА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура