X
 15.09.2018 Образование

Што да не ги прашувате учителите, им порача на родителите наставничка од Србија

Дваесет години работам во училиште. Кога толку долго ја работите истата работа, учите дека на нешто треба да се реагира, а нешто е подобро да се премолчи. Учите веднаш, уште на вратата од училницата да препознаете родител кој навистина е заинтересиран и родител кој нема многу да се меша во образованието на детето. На првиот родителски состанок ќе ви биде јасно со кого ќе соработувате добро, а кој ќе ве гледа како непријател секојпат кога неговото дете нема да ја добие оценката што тој мисли дека требало.

Се соочувате и со агресивни родители, со оние што морате да ги смирувате кога детето ќе добие лоша оценка, плашејќи се што би можеле да му направат дома. Оваа листа оди до недоглед, но тоа не е тема на текстот.

Прочитајте ја листата на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование