X
 16.01.2016 Наука

Во умот на Ајнштајн - објаснети времето и просторот

Односот помеѓу времето и просторот е еден од најкомплицираните концепти кои човекот се труди да ги разбере и објасни. Видеото во продолжение го објаснува на едноставен начин од ајнштајнова перспектива.

Сè што користат научниците во видеото за да ја објаснат теоријата за релативност се две коцки.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука