X
 11.06.2016 Наука

Зошто за оваа фонтана не важат законите на науката?

Не ви е потребно ни знаење од основно училиште за да знаете дека водата тече онаму кадешто гравитацијата повлекува. Но, кога течи во оваа фонтана наречена „Arthur Carabott“, таа се држи до неверојатно совршени прави патеки и ќошиња додека оди надолу.

 

fontana


Дали е создадена од вонземски материјал кој се'уште не е класифициран? Не, туку станува збор за стратешка употреба на „NeverWet“ ултрахдирофобичен слој на 'рѓа кој содржи ласерски акрилни плочи кои насочуваат каде водата може да тече. Паметен трик!

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука