X
 23.06.2016 Забава

Детски бисери кои слатко ќе ве насмеат

Детски бисери кои дефинитивно ќе ве насмеат и ќе ви го разубават денот.

 

деца


Што е сонцето?

- Најубавото сонце е на море. Тоа таму живее и кога ќе одиме на море, тоа не' прашува колку пари имаме.
- Јас сум сонцето на баба. Веројатно сум штом така ме викаат и мама и тато.

Што е хороскоп?


- Хороскоп е кога децата се исто облечени и пеат иста песна на глас.

Кој е Папата?

- Тој е претседател на машките и женските попови.

Што е Југославија?

- Онаму каде сме живееле, а повеќе не постои.
- Кога нешто имаш па немаш - тоа е Југославија.
- Таа е сестра на Југослав, ама јас не ја познавам.

Што е доктор на наука?


- Тоа е доктор кој лечи наука.
- Доктор на наука е научно суштество.
- Тој е оној кој не носи бел мантил туку костум, па е смешен.
- Тој не ти вели да ја отвориш устата и да кажеш: Аааа, туку само зборува.
- Тој е некој кој се маскира, па не знаеш дека е доктор.

Што е култура?

- Театар, а мене често ме водат во култура.
- Тоа се добива дома и се носи каде и да одиш.
- Се сади на село, па после се продава во градот.

Што е геноцид?


- Филмовите кои се прикажуваат после полноќ.
- Нешто од природата.
- Го наследуваме од мама и тато.

Што е клонирање?


- Кога кловнот се нервира.

Што е мафија?

- Една господска, убаво платена работа.

Што е дрога?

- Мојот дедо се дрогира. Тој е дијаболичар и секој ден себеси си дава дрога преку шприц.

Каде е Америка?

- Таму живееја каубојците и Индијанците, па се убија и сега таму живеат само глумците.

За што служи компјутерот?

- Тој служи за мама и тато повеќе да не спијат заедно.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава