X
 20.07.2016 Образование

Како да научите повеќе странски јазици преку апликација?

Апликациите сега се широко распостранети, но и за добри причини. Тие можат да ви помогнат во секој дел од вашиот живот, дали е водење календар, комуницирање со пријателите па дури и учење на нов јазик. Сепак, треба да знаете како правилно да ја користите за да придобиете добивки. Пред да ја симнете апликацијата, еве што треба да знаете:


1. Внимавајте на апликација која се смета за Светиот Грал на учењето јазици: Обично создавачите на ваквите апликации се поттикнати да го направат најдобриот можен продукт, но исто така се посветени кон луѓето кои сакаат да научат јазици. Учењето јазици ви отвора целосно нов свет на информации, од весници и книги до ТВ, радио, музика па дури и вистински луѓе. Тогаш зошто да се лимитирате?

2. Поставете своја цел и планирајте ги вашите навики: без разлика дали сакате течно да зборувате некој јазик или само го тренирате мозокот, апликациите се составени да одговараат кон вашиот работен распоред. За да создадете навика, можете секое утро да слушате час и потоа на пат кон работа да ги повторувате новите зборови кои сте ги научиле.3. Запомнете дека апликацијата е алатка: Развивачите на апликации земале елементи од дизајн на игра што ја прави видео играта толку зависна. Сепак тоа е за добра цел: да ве зарази да учите. Но затоа ќе бидете наградени со сопствена мотивација.

4. Ја сакаме вашата реакција! Реакцијата е навистина злато, и тоа поради две причини. Првата причина е замавот од мотивација која се движи наоколу апликацијата и која стига до развивачите на апликацијата. Втората причина е што се што вие правиме во апликацијата може да биде прилагодено и подобрено за доброто на сите корисници.

5. Направете ја друштвена. Не мислиме да го објавувате вашиот успех на Фејзбук. Мислиме друштвена навистина. Најдете пријател кој ќе почне со вас. Почнете да одите на курс по тој јазик. Позајмете книга. Купете книга.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование