X
 09.08.2016 Образование

Првиот уписен рок на УГД почнува од 15-19 август

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип е подготвен за првиот уписен рок за запишување студенти во прва година во академската 2016/2017 година. Првиот уписен рок ќе се реализира од понеделник - 15 август до петок - 19 август.Во академската 2016/2017 година на факултетите и академиите на УГД има вкупно 5.238 слободни места, од кои за редовни студенти во државна квота 3.335, за редовни студенти во квотата со кофинансирање 1.008 и за вонредни студенти 895 слободни места. Потребните документи, условите и термините за поднесување на документи и објавување на резултатите од уписите може да ги погледнете во Конкурсот, на следниот линк  .

Од овие уписи Универзитетот „Гоце Делчев“ на заинтересираните кандидати им нуди можност, покрај класичниот начин со поднесување на документи лично на пунктовите за уписи, да се пријават и електронски со креирање на е-пријава од страна на кандидатот. Начинот на електронско поднесување на пријави за уписите на УГД е презентиран на следниот линк

КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии на УГД во учебната 2016/2017 г.
КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии по Проектот 30/35 на УГД во учебната 2016/2017 г.
ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАЧИНОТ НА ТЕСТИРАЊЕ НА ЗНАЕЊАТА И УМЕЕЊЕТО ЗА УПИС НА АКАДЕМИИ

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование