X
 24.07.2017 Забава

Оптички тест што се шири по интернет: само 2% од луѓето ги гледаат сите броеви на сликата

На интернет во последно време кружи една навистина интересна оптичка илузија која ја испитува и можноста за апстрактно размислување кај оној што ја решава.

Задачата се состои во тоа да се пронајдат сите броеви на сложен цртеж. Оние што ќе пронајдат четири се само на почетно ниво и вистинскиот предизвик е да ги пронајдете сите броеви.

На Playbuzz тврдат дека може да ги пронајдат само 2% од луѓето. Дали и вие сте меѓу нив? Вреди да се проба.

Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава