X
 29.10.2016 Наука

Стивен Хокинг предвидува: „Оваа таблета ќе го промени човештвото“


Стивен Хокинг и предвидувањата за човештвото

Во интервју со Андерсон Купер, Стивен Хокинг вели дека неговиот мозок е изострен како никогаш досега, појасен и концентриран, а најголема заслуга му оддава на користењето на InteliGEN. Тој додава: „Мозокот е како мускул, мора да го тренирате и да користите суплементи како билдерите за своите тела, а јас токму тоа го правев со цел да ги зацврстам моите ментални способности.“

Сите што ја користеле оваа таблета, почнувајќи од спортистот Том Брејди до музичарот Канје Вест имаат само пофални зборови за овој засилувач на мозокот, што го удвојува степенот на интелигенција, го поткрева нивото на енергија и поврзува регии во мозокот што дотогаш биле неповрзани. Но, се наметнува прашањето дали InteliGEN е безбедна за користење?

По седум години истражување, научниците од Харвард го „скршија“ мразот и навлегоа во иднината на невронауката преку изумот на нова паметна таблета што ги зголемува IQ-то, меморијата и концентрацијата на 100%. 

Пред околу една деценија, тим од невролози од Харвард почнаа да работат на создавање природен суплемент за мозокот што ќе може без напор да го засилува степенот на интелигенција кај луѓето. 

Денес, истите научници направија пробив и обзнанија животно откритие. Создадоа паметна таблета што ќе ги надмине сите познати граници на науката.

После бројните нивоа на тестирање, се покажале одлични резултати: „Откако ја зедов таблетата, нејзиното дејство почна во рок од неколку минути. Имав чувство како огромен црн облак да се кренал пред моите очи. Станав попретпазлив, пофокусиран, почувствував надоаѓање на енергија и искусив ментална бистрина што не сум ја имал претходно“, изјавил извесен Бен.

Водачот на истражувањето, д-р Розенхаус, дава ексклузивен увид во состојките на оваа револуционерна паметна таблета:

„Составена е од сите неопходни витамини што му се потребни на мозокот за подобрување на сите аспекти на когнитивниот раст, вклучувајќи ги и краткото и долгото помнење, концентрацијата, енергијата, способноста за решавање на проблемите и целосна мозочна активност.“  

„Сите сме задоволни со пронајдокот и веруваме дека ќе му биде од голема корист на секој човек на планетава и дека ќе нè одведе до следниот стадиум од еволуцијата. Се гордееме со тоа!“
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука