X
 16.05.2019 Технологија

Реакција на „Хуавеј“ на најновите мерки на Доналд Трамп

„Хуавеј“ е неспоредлив лидер во 5Г-технологијата. Ние сме подготвени да соработуваме со американската влада и да изнајдеме ефикасни мерки за да ја достигнеме ултимативната безбедност на производите.

Ограничувањето на „Хуавеј“ од бизнисот во САД нема да ги направи посигурни или посилни. Наместо тоа, ова ќе служи само за ограничување на САД на инфериорни, но поскапи алтернативи, оставајќи ги да заостануваат во распоредувањето на 5Г и на крајот да им наштетат на интересите на американските компании и потрошувачи.

Покрај тоа, неразумните ограничувања ќе ги прекршат правата на „Хуавеј“ и ќе предизвикаат други сериозни правни прашања.

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија