X
 16.12.2015 Наука

Како нашите мисли може да ја сменат структурата на водата?

Починатиот јапонски истражувач и автор Масару Имото бил познат по својата работа. Тој покажал како нашите мисли и намери позитивно или негативно влијаат на молекуларната структура на водата.

Земајќи предвид дека планетата и нашите тела се составени од 60% вода, делата на Имото може да се сметаат за иновативни и револуционерни. Во видеото, Имото ставил замрзнати капки вода на микроскоп за да ја следи нивната реакција на зборови, музика, слики и видеа.

Позитивните фрази ги обликувале молекулите во симетрични дизајни. Од друга страна, негативните создавале хаос.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука