X
 13.02.2017 Наука

Како изгледаат авионските несреќи во внатрешноста на авионите?

авион

На 27 април 2012 година бил спроведен тест за авионска несреќа во пустината Лагуна Салада, северно Мексико, после четири години проучување и 2 милиони долари инвестиција во подготовката на овој суштински настан во светот на авијацијата.

Целта била да се открие како патниците во внатрешноста на авионот ја доживуваат несреќата, како и последиците од несреќата врз патниците. Биле поставени кукли на стратешки локации во авионот за време на тест несреќата. Исто така, биле поставени и камери и внатре и надвор од трупот на авионот, со цел да се направат фотографии никогаш невидени претходно. Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука