X
 17.03.2017 Образование

Во кои држави најмногу сакаат да студираат интернационалните студенти?

Студирањето надвор од границите на татковината може да ве научи многу нови работи.

Ќе искусите различна култура, ќе „избегате“ од секојдневната монотонија и позната средина, а можеби ќе научите и нов јазик. Но, во која земја да се упатите?

Study.EU“ објавиле годишно рангирање на 30 европски земји, според нивната атрактивност за интернационални студенти. Германија е на врвот.

фото извор: indy100.com

Велика Британија се наоѓа на второто место, додека пак Холандија на третото.

Листата е изработена земајќи предвид три фактори – квалитет на образованието, цената и квалитетот на живот и просперитет во кариерата.

Германија е на врвот и на листата за квалитет на образованието.

фото извор: indy100.com

Унгарија е најевтина.

фото извор: indy100.com

Додека пак, Велика Британија има најдобар животен квалитет и отворени можности за градење кариера.


фото извор: indy100.com
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование