X
 02.05.2017 Образование

700 бесплатни онлајн курсеви кои започнуваат овој месец

Овој месец имате можност да бидете дел од 700 бесплатни онлајн курсеви кои ќе ви дадат шанса да бидете дел од најдобрите универзитети целосно бесплатно.

kurs

Со помош на „Class Central“ ви нудиме листа на бесплатни онлајн курсеви кои ќе се случуваат во текот на мај. Во продолжение, пронајдете ги оние кои ќе го задржат вашиот интерес.

- Introduction to Key Constitutional Concepts and Supreme Court Cases - Универзитетот во Пенсилванија на „Coursera“ (започна на 1 мај)

- Introduction to Philosophy - Универзитетот во Единбург на „Coursera“ (започна на 1 мај, ќе трае 7 недели)

- Entrepreneurship 101: Who is Your Customer? - Институтот за технологија во Масачусетс на „edX“ (започнува на 2 мај, ќе трае 2 недели)

- Ancient Philosophy: Plato & His Predecessors -
Универзитетот во Пенсилванија на „Coursera“ (започнува на 8 мај, ќе трае 4 недели)

- An Introduction to Screenwriting - Универзитетот во Источна Англија на „FutureLearn“ (започнува на 8 мај, ќе трае 2 недели)

- Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science (part 2) - Универзитетот Харвард на „edX“ (започнува на 17 мај)

- Online Games: Literature, New Media, and Narrative
-Универзитетот Вандербилт на „Coursera“ (започнува на 22 мај, ќе трае 7 недели)

- Japanese Culture Through Rare Books - Универзитетот Кеио на „FutureLearn“ (започнува на 22 мај)
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование