X
 12.07.2017 Образование

Ѕирнете во најскапото училиште на светот

Институтот „Le Rosey“ во Швајцарија е едно од најстарите средни училишта во светот, а често се нарекува „училиште на кралеви“.

uciliste
Фото: Le Rosey/Facebook

Институтот има зимска и летна програма. Програмите нудат различни активности, меѓу кои и спортови. Целта е да се развијат здрави животни навики кај учениците и да се овозможат најдобрите услови за учење.

Школарината е 100.000 евра годишно.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование