X
 15.07.2017 Забава

Задачата на Гордон Бургин

Броевите што недостигаат се помеѓу 0 и 9. Броевите во секоја колона хоризонтално прават сума од бројот што се наоѓа најдесно (после знакот еднакво), а броевите вертикално прават сума од бројот што се наоѓа под нив (после знакот еднакво). Решете ја задачата така што ќе ги пронајдете броевите што недостигаат.

zadaca
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава