X
 06.08.2017 Технологија

„Гугл“ нуди бесплатен онлајн-курс за „длабоко учење“

Науката со која се учат компјутерите како да спроведуваат одредени работи се нарекува „длабоко учење“.


Ова сега е достапно преку бесплатен курс кој трае 3 месеци. Курсот го држи одговорниот за техника во тимот на „Гугл“.

Бесплатниот курс е дел од голема колекција онлајн-курсеви од најдобри универзитети. Повеќе може да се дознае од следниот блог.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија