X
 04.12.2017 Уметност

Контроверзни илустрации за актуелните прашања во 21 век

цртежи

Уличниот уметник Дран, роден 1979 година во Тулуз, е познат како уметник на критичкото размислување во општеството кој не се плаши јавно да ги покаже своите убедувања.

Дран главно создава слики, цртежи и графичка уметност низ Франција. Негова тематика се важните актуелни прашања поврзани со авторитетот, сексуалното вознемирување, зависноста од интернетот, претераните медиуми и многу други проблеми.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност