X
 20.12.2017 Образование

Владата ќе ги плати долговите на студентските домови


Владата ќе ги покрие долговите на државните студентски домови кои изнесуваат повеќе од 4 милиони евра, а ќе ги плати и режиските трошоци до крајот на годината.
Оваа одлука Владата ја донесе на вчерашната седница.
Министерството за образование и наука неодамна соопшти дека Државниот студентски центар „Скопје“, под чија закрила функционираат студентските домови „Стив Наумов“, „Гоце Делчев“ и „Кузман Јосифовски – Питу“ имаат долгови од 4,5 милиони евра.
Проблеми со струјата, летово имаше во студентскиот дом „Гоце Делчев“, но МОН договори исплата на долгот кон ЕВН Македонија, па студентите добија струја.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование