X
 17.03.2019 Наука

Со звучна мапа ќе ја истражувате природата во светот

Мапата на звуците на природата е интересен начин за истражување на звуците на природниот свет. На оваа мапа можете да најдете снимки од звуци снимени на разни места во светот.

Снимките се додадени од страна на професионални сниматели. Некои од снимките се од само едно животно, некои се од џунгла, од бура или од океани и реки.

Во комбинација со слики од местото (кои лесно може да се најдат на мапата со помош на „Гугл мапс“), ова може да се претвори во интересен и креативен час.

Тука можете да ја видите и истражите звучната мапа.
Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука