X
 12.02.2018 Живот

Како изгледал животот пред појавата на „Аутокад“?

аутокад

Пред речиси 20 години инженерите цртале на хартија со помош на моливи и алатки за изработка. Изработката била доста мачна и одземала многу време. Проектирањето и цртањето на хартија биле тешка работа - токму оттука произлегла потребата за создавање на софтверот „Аутокад“.

„Аутокад“ и целиот софтвер се алатки што штедат време и даваат попрецизни дизајни. Сепак, првичните дизајни и понатаму се прават на хартија што подоцна се претвора во КАД-дизајн за подобро разбирање. Оваа индустрија се менува, станува подобра, пософистицирана и не е доволно само да се познаваат дизајнот и хортикултурата.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот