X
 19.04.2019 Образование

Има ли решение за совпаѓањето на термините за ученичките натпревари?

Совпаднатите термини за одржување училишни натпревари по различни предмети и годинава предизвикуваат главоболки за родителите чии деца сакаат да се натпреваруваат по неколку предмети. Додека во Министерството за образование и наука (МОН) велат дека бараат, ама засега нема решение за проблемот, учениците се разочарани оти не можат да учествуваат на сите натпревари за кои се подготвувале. Дел од професорите, пак, коментираат дека мора да се натпреваруваат само талентирани деца, а не сите за кои ќе се уплати.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование