X
 20.01.2021 Образование

„Математика за сите" e веб-страница за лесно учење и поврзување на знаењето, а ја создаде професорот Блаже Ангелов

Насочени и ненасочени агли, координатен систем, видови триаголници, решавање задачи со агли кај триаголник, теорема за надворешен агол на триаголник, симетрија во однос на права, задачи со коренување, степенување, упростување на корен и уште многу други лекции можат да се научат на веб-страницата „Математика за сите“ на професорот по математика и физика Блаже Ангелов.
Тој реши да им ја доближи математиката на сите преку своите бесплатни онлајн предавања, визуелизирани лекции, едноставност во презентирањето. И тоа достапни за секого и во секое време.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование