X
 20.12.2019 Образование

Што кога детето е тврдоглаво, тешко се концентрира, а другите деца го отфрлаат оти им досадува

Мајка сум на девојче од 5 години кое тешко се концентрира, почнува да вика дека ја боли главата. Сега е последна година во градинка, кога веќе почнуваат да ги подготвуваат за прво одделение. Но не може ништо лесно да запомни, се деконцентрира и сè друго ѝ е поинтересно од тоа што ѝ го зборуваш. Веќе долго време ги учиме бројките и тешко ѝ е да ги запамти. Малку е тврдоглава и сака сè да биде така како што таа сака. Во градинка сите ја отфрлаат. Мила е. Ама многу им досадува на децата, сака да ги гушка. По сите трча.

Ова е дел од прашањето на читателка упатено до психолозите и психотерапевтите, соработници на Деца.мк.

Прашањето и одговорот на Наташа Маџевска, психотерапевт, прочитајте ги на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование