X
 21.09.2019 Живот

Моето дете има 4 години и се плаши од дожд, ветар, облаци, магла

Моето дете има 4 години и од пред извесно време кај него се појави страв од дожд, ветар, облаци, магла. Веднаш штом ќе забележи промена на временската состојба, почнува да реагира, плаче и се вознемирува. Секако, како родител се обидувам да му објаснам дека тоа е нормално и природно, но еве барем досега без многу успех. Дали можеби би имале некој совет како полесно да се надмине оваа состојба?

Прашањето на читателката, на Деца.мк го одговара психологот Ивана Маринчек.

Одговорот прочитајте го на овој ЛИНК.

Ивана Маринчек

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот