X
 22.03.2021 Живот

Како еволуирале трендовите за убавина во последните 100 години?

„Трансформ хоспитал груп“ неодамна ја разгледа еволуцијата на трендовите за убавина во минатиот век, истражувајќи го влијанието што го имаа глобалните настани, познатите личности и социјалните медиуми врз развојот на популарните трендови, производи и третмани. Потоа во соработка со уметникот Јан Кудела ги визуализирале врвните трендови од секоја деценија.

- Видовме дека пандемијата имаше големо влијание врз трендовите на убавина - имаше вистинско поместување кон нега на кожата и помалку користење шминка. Тоа нè натера да размислуваме за тоа како еволуираа трендовите и што влијаеше врз нив, па затоа направивме многу истражувања за тоа, а потоа работевме со одличниот уметник Јан Кудела, кој ги визуализира најголемите трендови за нас - велат од „Трансформ хоспитал груп“.

1
20-тите години на 20 век

30
30-тите години на 20 век

40
40-тите години на 20 век

50
50-тите години на 20 век

60
60-тите години на 20 век

70
70-тите години на 20 век

80
80-тите години на 20 век

90ти
90-тите години на 20 век

2000
Почеток на 21 век

2010
Прва деценија на 21 век

2020
20-тите години на 21 век

2030
30-тите години на 21 век
 
Извор: Bored Panda
Фото: Transfrominglivec.co.uk
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот