X
 22.04.2019 Живот

Како е да се живее во градот со 124 острови, 183 канали и 438 моста?

Три милиони туристи минуваат низ Венеција секоја година. Но, кога туристите ќе го напуштат градот, таму остануваат локалните жители кои продолжуваат со своите животи, а тоа бара движење низ архипелагот составен од 124 острови, 183 канали и 438 моста.

Како функционира овој комплициран град - како зградите се штитат од водата, како тие стојат на нестабилна почва и како жителите се пробиваат низ градот - сето тоа е прилично неверојатно.

Овие техники се разработувани во текот на вековната историја на градот и сега се истражени во 17-минутно видео на венециска владина агенција.

Погледнете го.

Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот