X
 22.04.2020 Живот

За децата што сѐ уште не проговориле - вежби за дома од д-р Силвана Филипова

Доколку вашето дете не проговорило околу првата година, односно од 9. до 15. месец или целокупниот говорно-јазички развој се одвива побавно, потребно е да се почне со поинтензивна говорно-јазичка стимулација, а тоа подразбира сите активности што ги спроведувате со детето да бидат придружени со говор.

Вежбите за дома на д-р Силвана Филипова можете да ги прочитате на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот