X
 22.09.2023 Образование

Факултетите при УКИМ ги објавија прелиминарните листи од вториот уписен рок

Факултетите при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ почнаа со објавување на прелиминарните листи од вториот рок за упис на студенти во прв циклус. Во продолжение се линкови до листите кои ќе бидат ажурирани како што ќе бидат објавувани.

Архитектонски факултет
Градежен факултет
Економски факултет
Машински факултет
Медицински факултет
Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“
Правен факултет „Јустинијан Први“
Природно-математички факултет (конечна листа)
Стоматолошки факултет
Технолошко-металуршки факултет
Факултет за ветеринарна медицина
Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер
Факултет за драмски уметности
Факултет за електротехника и информациски технологии
Факултет за земјоделски науки и храна
Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство
Факултет за ликовни уметности
Факултет за музичка уметност
Факултет за физичко образование, спорт и здравје
Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“
Фармацевтски факултет
Филозофски факултет
Филолошки факултет „Блаже Конески“

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование