X
 23.04.2019 Образование

МСУ потпиша договор со Универзитетот „Мајка Тереза“ од Скопје

Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“ (МСУ) потпиша договор за соработка со Универзитетот „Мајка Тереза“ (УМТ) од Скопје. Потпишувањето беше во просториите на МСУ во Свети Николе, а присуствуваа проф. д-р Ленче Петреска, ректор на МСУ, проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ, проф. д-р Ризван Сулејмани, проректор на УМТ, и проф. д-р Зоран Трифунов, декан на Факултетот за технички науки при УМТ.

Со овој договор се регулираат областите за заедничка соработка, како и формите и начините на неговата имплементација во делот на развојот на истражувањето и образованието. Двата универзитета во иднина заеднички ќе организираат и ќе спроведуваат истражувачки проекти, унапредувајќи ги процесите на настава и остварувајќи размена на информации, искуство, наставнички кадар и студенти.

1

dogovor

dogovor

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование