X
 23.10.2020 Забава

Загатката со седумте сестри во колибата

Следната загатка за седумте сестри звучи многу едноставно, но многумина не можат да го погодат решението од прва. Обидете се да го најдете одговорот. Решението се наоѓа на крајот.

Седум сестри отишле во колиба и секоја од нив одлучила да прави нешто. Првата почнала да чита роман, втората да прави палачинки, третата да игра шах, четвртата да решава крстозбори, петтата да пере алишта, а шестата почнала да ги наводнува растенијата. Што правела седмата сестра?


Фото: Pixabay

Одговор: Седмата сестра игра шах со третата сестра. 
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава