X
 24.04.2019 Технологија

„Хуавеј“ во првиот квартал со приход од 26,7 милијарди долари, 39% поголем од истиот период лани

2019 ќе биде година на широко распоредување на 5G низ светот, а само до крајот на март Huawei потпиша 40 комерцијални договори за 5G со водечки глобални оператори и испорача повеќе од 70.000 5G базни станици во светот

Huawei ги објави своите деловни резултати за првиот квартал од 2019 година. Во првиот квартал од оваа година Huawei генерира приходи од 26,7 милијарди долари, што претставува зголемување од 39 отсто во споредба со истиот период лани. Нето-профитната маргина на компанијата во првиот квартал од 2019 беше околу 8%, нешто повисока од истиот период минатата година.Huawei го задржа својот фокус на ИКТ-инфраструктурата и паметните уреди, и продолжи да ги зголемува ефикасноста и квалитетот на своето работење, што придонесе за нејзините солидни перформанси во првиот квартал од 2019 година.

2019 ќе биде година на широко распоредување на 5G во светот, што значи дека Carrier Business Group на Huawei има невидени можности за раст. До крајот на март 2019 година, Huawei потпиша 40 комерцијални договори за 5G со водечки глобални оператори и испорача повеќе од 70.000 5G базни станици на пазарите во светот.Исто така, во првото тримесечје од 2019, Huawei Enterprise Business Group ја започна својата Дигитална платформа и својата нова „Huawei Inside“ стратегија. Huawei е посветена на изградбата на темелите на дигитална Кина и јадрото на дигиталниот свет преку испорака на Дигиталната платформа заедно со сеприсутната поврзаност и продорна интелигенција. Huawei Enterprise Business Group, исто така, ја распореди првата 5G мрежа со пристапна точка. Од крајот на Q1 2019, Huawei испорача повеќе Wi-Fi 6 производи од која било друга компанија во светот.

Huawei Consumer Business Group продолжува да создава вредност за потрошувачите со своите иновативни производи. Неговата основна стратегија е да обезбеди интелигентно искуство за потрошувачите во сите сценарија. Во првиот квартал од годинава Huawei испорача 59 милиони паметни телефони. Во други деловни сегменти како компјутери, техника, Huawei е добредојдена за глобалните потрошувачи со своите водечки, иновативни производи и супериорни кориснички искуства.HUAWEI CLOUD останува посветен на иновациите. Таа има цел да изгради најдобар можен хибриден облак, да обезбеди решенија со целосен стек на интелектуална сопственост за интелигентни индустрии и да ја направи инклузивната вештачка интелигенција реална. Повеќе од еден милион претпријатија и програмери избраа да работат со HUAWEI CLOUD. Во првиот квартал, услугите на HUAWEI CLOUD беа лансирани во Сингапур, а HUAWEI CLOUD го објави својот модел на пазарот на вештачка интелигенција.

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија