X
 24.05.2018 Живот

Oмилените играчки на децата низ светот

Ана Рослинг Ронлунд ги поминала последните 15 години овозможувајќи глобалните податоци да бидат полесно сфатени и користени. Токму затоа таа го започнала проектот „Долар стрит“. Иницијативата имала тим на фотографи што документирале над 264 дома во 50 држави. Во секој дом фотографот поминал еден ден фотографирајќи до 135 предмети, како што се чевлите на семејството, четките за заби и детските играчки.

Излегува дека можете да добиете добра слика за тоа како луѓето живеат ако обрнете внимание на работите со кои си играат нивните деца. Од 45 долари месечно до 3.000 долари месечно, овој интимен поглед во секојдневниот живот на стотици семејства вистински ги отвора очите и раскажува многу, многу повеќе од кој било графикон.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот